pondělí 12. května 2008

Tunng

19. týden

Jak to může dopadnout, potká-li se introvertní písničkář s fanouškem elektroniky a oba si na první pohled padnou do noty, se můžete přesvědčit při poslechu některého z alb čím dál slavnější anglické šestice Tunng (koncertovali už i u nás!!). Po dvou týdnech strávených na jejích debutové desce Mother's daughter and other songs [2005] nezbývá než zvolat: V tomto případě na výbornou!!! Jemné melancholické písně, jejichž hlavním motivem je linka akustické kytary, zastřešují hravé ruchy, často doprovázeny velice umně nastříhanými zvukovými sekvencemi, zasazenými nenásilně do meziher. Vokální písně se pak střídají s ryze instrumentálními kusy, svou lehkou náladou mně často připomínající The Album Leaf. Hudba poklidně plyne svým posmutnělým tempem, přesto v sobě aranže skrývají spoustu příjemných překvapení a hudebních lahůdek. Nefalšovaný digitální folk na úrovni.

Tale From Black - live
Tunng - Bullets

2 komentáře:

eL řekl(a)...

Zas musím připojit nadšený výkřik :)
Pokud Tunng, pak stojí za zmínku a doporučení třeba i The Accidental aneb bokovka Sama Genderse z Tunng ... podobná vůně, chuť, poetika :)
http://www.myspace.com/theaccidental

AutumnCollection řekl(a)...

Díky za výkřik...
Snažím se to všechno pobrat, ale postupuji systematicky, takže díky za ulehčenou cestu (jen rozplést tu zapeklitou berlínskou scénu mi dalo zabrat :D).