pondělí 16. června 2008

24. týden - Karl Blau, LCD Soundsystem, Four Tet

Karl Blau - Beneath Waves [2006]

Karl Blau je americký lo-fi písničkář (chrlící neskutečné kvantum hudby), kolaborující např. s The Microphones, který ve své hudbě uplatňuje především neotřelé, velmi silné melodie (spojené s jeho pozitivní barvou hlasu), říznuté občas poměrně bláznivě znějícím indie. Ve vodách českého internetu o něm však zatím nepadla žádná podstatná zmínka..jáká to škoda.

Into the Nada - Live

LCD Soundsystem - Sound of Silver [2007]

Diskotékové rytmy, hutná basa, naproti tomu rockenrolově postavené písně...zábava postavená do protivky z odevzdaností a nudou...pokud jste o NewYorském projektu LCD Soundsystem ještě neslyšeli, zcela určitě jde o závažnou chybu. Sound of Silver je deska plná neprvoplánových hitů, promyšlených hudebních konstrukcí a čiré zábavy.

North American Scum

Four Tet - Rounds [2003]

Nahrát pár riffů na klávesy, či kytaru a nasekat do nich v Cool Editu pár ruchů, může na první pohled vypadat jako těžká sranda. Obrázek o náročnosti si můžete udělat při poslechu stěžejní desky folkotronic projektu Four Tet - Rounds. Ta je téměř výkladní skříní antipopového křížení (dnes již kapánek fádní) moderní vlny laptopů s písničkářstvím. Veskrze klidné skladby jsou postavené právě na akustické kytaře a klavíru, zbytek je záležitost výhradně digitální. Album působí kompaktně jako celek, žádné střílení od boku na vrub originalitě.

She Moves She

Žádné komentáře: