čtvrtek 19. června 2008

25. týden - Seabear, The American Analog Set, The Octopus Project

Seabear - The Ghost That Carried Us Away [2005]

Seabear jsou jednou z mnoha kapel potvrzujících, že Island je hudbě zemí zaslíbenou. Nesnaží si hrát na žádné velkolepé umění, ale oslní svou lidskostí popových nápěvků, podtržených melancholicky uklidňujícím hlasem frontmana Sindri Már Sigfússona. Hudba poklidně směřuje k cíli, jímž je velmi příjemný, ale stále hudebně hluboký poslech.

I Sing I Swim

The American Analog Set - Promises of Love [2003]

Americká parta s bohatou diskografií American Analog Set staví své písně pomalu a s rozvahou. Na (během písně) lehce modifikovaný základní riff nabalují nenásilně další a další hudební nápady, z šuplíku indie, ambient, post-rock...či vytáhnou z kapes jednoduchý vokál. Pokud máte v oblibě atmosféru kapel jakými jsou kanadští Broken Social Scene, či Do Make Say Think, dostane se Vám do rukou šálek hudby s podobnými styčnými plochami, ale vlastní originální chutí.

Hard To Find


The Octopus Project
- Hello, Avalanche [2007]


Stejně jako American Analog Set, či u nás poměrně známí Explosions in The Sky, pochází i tahle partička z Texaského Austinu, města post-rocku zaslíbenému. Octopus Project nám nabízí trochu jiný pohled na gradující ambientní plochy. Ty tu objímají elektronické Casio (či jakékoliv jiné) klávesy, laptopové rušení, ale především obrovská vlna energie, která Vás smete a odnese nemilosrdně sebou.

Truck

Žádné komentáře: